Clara Cleymans zoekt nummers met klassieke invloeden

4 januari 2017
Actrice Clara Cleymans gaat in De winter van op zoek naar nummers die beïnvloed zijn door klassieke muziek. Wat is jouw suggestie?

Clara Cleymans brak door in 2010, toen ze in onder andere Thuis een belangrijke rol kreeg. Vandaag de dag zie je haar vooral in Tegen de sterren op, het imitatieprogramma op VTM, en als aanklager Helena in de misdaadserie De Ridder op één. 

Clara is ook een grote liefhebster van klassieke muziek. Zo was ze ambassadrice van de Iedereen Klassiek-actie van Klara in 2011. Daarom zoekt ze in De winter van nummers die geïnspireerd zijn door klassieke werken. Een van de voorbeelden die ze meebrengt is Night of hunters van Tori Amos.

Van maandag tot vrijdag ontvangen Evert Venema en Lieve De Maeyer tussen 9u en 12u achtereenvolgens Vincent Byloo, Peter Vandermeersch, Dimitri Leue, Erik Van Neygen, Rik Verheye, Kathy Lindekens, Barbara Sarafian, Clara Cleymans, Sarah Vandeursen en Dirk De Clippeleir.

Elk van hen kiest een thema en roept jou op om bijhorende songs te suggereren. Tussendoor blikken we ook terug op de muzikale winters van lang en minder lang geleden.
Heb jij een suggestie? Laat het weten via deze pagina.