CLB's breiden openingsuren chatlijnen uit: "Vragen blijven komen"

1 april 2020
© Berkely Communications (via Unsplash.com)
Het is behelpen, in deze vreemde coronatijden, bij iedereen. Thuiswerken is de norm, met of zonder kinderen om je heen, scholen proberen waar mogelijk huiswerk en schooltaken te geven, en ook de centra voor leerlingenbegeleiding proberen zoveel mogelijk leerlingen in trajecten op te volgen.

De CLB’s, de centra voor leerlingenbegeleiding, merken dat ook scholieren zich zorgen maken over het coronavirus. De CLB’s zijn nu uiteraard niet actief op de scholen, maar ze blijven wel bereikbaar via telefoon of chat. “En daar zien we dat de vragen blijven komen”, zegt Stefan Grielens, directeur van het vrij CLB in 'De Ochtend'.

Wat we ook zien stijgen, is het aantal zorgen over conflicten in het gezin

“Dat zijn de gewone vragen die we anders ook krijgen, maar we merken ook een stijging van het aantal angsten: jongeren die zich zorgen maken over het coronavirus, of zij het kunnen oplopen bijvoorbeeld. Maar ook leerlingen die het moeilijk hebben met het feit dat ze hun lief niet kunnen zien, en leerlingen die met vragen zitten over de nieuwe leermethodes die nu ingezet worden. En wat we ten slotte ook zien stijgen, is het aantal zorgen over conflicten in het gezin.”

De CLB’s hebben de openingsuren van hun chatlijnen daarom nu uitgebreid.

Beluister het gesprek met Stefan Grielens in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: