Coddens: "Geen breuk met 'de vrienden van Groen'"

13 februari 2017
Rudy Coddens is de nieuwe leading man van de sp.a in gent na een bewogen weekend rond het Publipart-schandaal. "De situatie rond Tom Balthazar was niet langer houdbaar."

Coddens werd voorgedragen als kandidaat lijsttrekker na het ontslag van Tom Balthazar. Volgens Rudy Coddens was de situatie rond Balthazar niet langer houdbaar en deed hij er goed aan om een stap opzij te zetten in het algemeen belang. Rudy Coddens betwist dat hij een laatste optie is voor de Gentse sp.a. Hij wil aantonen dat hij een sterk man is die zich wil inzetten voor Gent en de Gentenaars.

Het grote verschil qua voorkeurstemmen, Termont had er 40.000 en Coddens 4.000, schrikt Coddens niet af. "Daniël Termont evenaren is onmogelijk maar het gaat over het programma, niet over het aantal stemmen."

Coddens heeft er vertrouwen in dat het kartel sp.a - Groen zal standhouden. Hij is er zeker van dat 'de vrienden van Groen' mee met hem naar de kiezer willen trekken. "Het is normaal dat er over het Publipart-schandaal met Groen moet worden samen gezeten, maar dat is niet het einde van het kartel."