Communion is geen label, maar een familie

12 september 2016
Communion
10 jaar bestaat Communion al. Een muziekmaatschappij dat begon als maandelijks concertavondje in de plaatselijke pub en een heleboel artiesten steunt, promoot en uitbrengt. Zeggen de namen Michael Kiwanuka, Bear's Den, Nathaniel Rateliff, Frances, Ben Howard en James Bay je misschien iets? Dan mag je Communion voor een stuk bedanken.

Communion werd 10 jaar geleden opgericht door Ben Lovett (Mumford & Sons), Kev Jones (Bear's Den) en producer Ian Grimble. Hoewel, 'opgericht' is niet helemaal correct. Ze begonnen toen een maandelijkse folkavond te organiseren in een plaatselijke pub en van het één kwam het ander. 

Ondertussen zijn we een decennium verder en brachten ze al platen uit van Michael Kiwanuka, Gotye, Nathaniel Rateliff, Ben Howard en tientallen anderen. Met eigenlijk maar één rode draad: Muzikanten helpen muzikanten. Dat zorgde ervoor dat Communion eigenlijk meer aanvoelt als een grote groep vrienden dan als een platenmaatschappij. Dat alles wilden ze dan ook vieren met een avond in 'The House of Vans' in Londen. Een tot concertzaal omgebouwde metrotunnel onder Waterloo Station. Daar vierden ze het met een avond vol soulcovers door James Bay, Mumford & Sons en Bear's Den. 

Annelies Moons was erbij en brengt verslag uit.

Radio 1 Select