'On Connection': Ayco Duyster over het nieuwe boek van Kae Tempest

13 oktober 2020
De voormalige Britse poëet en muzikante Kae Tempest, die tijdens de lockdown ervoor koos om verder door het leven te gaan als non-binair, heeft afgelopen week hun nieuw boek 'On Connection' uitgebracht. Ayco heeft geluisterd naar het boek - verteld door Kae zelf - en kwam er bij Korneel over spreken.

'On Connection' is niet alleen hun eerste non-fictie boek, maar ook de eerste publicatie sinds hun naamsverandering tijdens de lockdown. Kae Tempest vertelt in het boek over hun persoonlijke ervaringen en levenslange moeizaamheden met muziek en creativiteit, en de reis die hen heeft gebracht tot de persoon die ze nu zijn.

Het boek is bedoeld als een soort gids. Hoe ga je om met een wereld die constant in verbinding staat? Volgens Tempest is het een boek voor iedereen. Enerzijds voor de mensen die zich, net als Tempest, niet goed voelen in deze wereld. Anderzijds ook voor degenen die zich niets aantrekken van wat de buitenwereld van hen vindt en gelukkig zijn met het leven dat ze hebben. Met 144 bladzijden is het boek een unieke en vluchtige kijk in de wereld van Kae Tempest.

Ook vorige publicaties van Tempest hebben al veel aandacht gekregen van de literaire wereld. In 2013 wonnen ze de Ted Hughes award voor 'Brand new ancients', een uur lang gesproken verhaal, ondersteund door een orchestrale soundtrack. Hun gedicht 'Let them eat chaos' was genomineerd voor een Mercury Prize en een Costa Book award. Ze zijn ook genomineerd geweest voor maar liefst 2 Ivor Novello awards.

Beluister het gesprek met Ayco Duyster in 'Wonderland':

Lees ook: