Conner Rousseau na emotionele tweet: “Mijn generatie communiceert anders dan mensen die al 30 jaar in politiek zitten"

8 mei 2019
© Radio 1
De moord op Julie Van Espen doet de emoties hoog oplopen. Dat is ook zo bij politici. "Moeten we wachten tot de dochter van een minister verkracht wordt vooraleer we zedenfeiten echt gaan aanpakken of wat? Wake up justitie. Dit land kan beter. De inwoners verdienen beter". Die woorden zette Conner Rousseau (Vlaams Lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen, sp.a) gisteren op Twitter. Vijf minuten later volgde al een verontschuldiging voor die emotionele tweet.

Conner Rousseau vroeg zich af "of we moeten wachten tot de dochter van een minister verkracht wordt vooraleer we zedenfeiten echt gaan aanpakken." Niet veel later, en na veel kritiek, trok hij zijn tweet terug.

"Wat hebben we geleerd? Niet meer tweeten als je kwaad bent", zo verontschuldigde Conner Rousseau zich.

“Als we zien wat er gebeurd is, heerst er een gevoel van straffeloosheid en kwaadheid. Er heeft enorm veel emotie meegespeeld” blikt Conner Rousseau terug in ‘De Ochtend’. Hij schreef de tweet gewoon in een opwelling van emotie en kwaadheid, zo verklaart hij.

Rousseau: “Ik denk dat je aan niemand uitgelegd krijgt, hoe dit is kunnen gebeuren: hoe iemand meermaals voor dezelfde feiten veroordeeld werd, en waarvan de eigen ouders aangeven dat die persoon een gevaar is voor de samenleving, dat die persoon nog vrij rondloopt. Ik heb zelf een zus van 23, ik denk dat iedereen wel iemand kent in die sfeer of die hoedanigheid. Het maakt veel mensen kwaad, en ook ik was kwaad.”

“Mijn generatie communiceert anders dan mensen die al 30 jaar in politiek zitten"

Natuurlijk is Twitter ook maar een bubbel waarin bepaalde journalisten en politici zitten, zegt Rousseau ook nog. Maar had hij op zijn 26ste misschien niet beter nagedacht? “Wat eigen is aan mijn generatie is dat we op een andere manier communiceren dan mensen die al 30 jaar in de politiek zitten.”

Hij blijft erbij dat je best niet tweet als je emotioneel bent, maar hij blijft ook achter de boodschap van woede en onbegrip staan.

Bekijk het integrale gesprek met Conner Rousseau:

Lees ook: