Contactloos betalen met je smartphone: nu kan het ook met de Bancontact-app

25 oktober 2017
Een klein bedrag betalen zonder pincode in te voeren of zonder QR-code te scannen kan nu ook via de Bancontact-app op uw smartphone. Er waren al verschillende banken die de service aanboden in hun eigen app. De app van Bancontact groepeert 20 banken.

Je smartphone uit je tas of jaszak halen en er even mee zwaaien in de buurt van de betaalterminal. Dat is alles wat je moet doen om te betalen via het contactloze systeem van Bancontact. Maar let op. Het kan alleen voor bedragen tot 25 euro. En je moet de instelling activeren in de app op je Android-smartphone. Want met een iPhone kan het niet, Apple schermt zijn technologie voorlopig nog af.

Er waren al verschillende banken die de service aanboden in hun eigen app. Maar door de nieuwe toepassing van Bancontact kunnen nu in één klap klanten van 20 banken contactloos betalen met hun smartphone.

Volgens Kim Van Esbroeck, CEO van Bancontact, is de methode veilig: "Het lijkt misschien gemakkelijk voor een crimineel om van iedereen 25 euro te stelen, maar dat is het niet. Die crimineel zou dan al zelf handelaar moeten zijn in het systeem en zelf betalingen initiëren. En het scherm van de smartphone moet aanstaan, anders werk het niet. Bovendien is voor betalingen boven de 25 euro nog altijd een pincode nodig."

Twee derde van de Belgische winkels hebben de technologie al die nodig is om contactloos te betalen met de smartphone.

Bron: vrtnws.be

Radio 1 Select