Country chick op Blue Note

12 september 2018
Kandace Springs Blue Note records
Kandace Springs noemt zichzelf een 'old school chick', een gewoon meisje uit Nashville, Tennessee. Maar dat gewone meisje uit Tennesee heeft het al wel geschopt tot in Paisley Park en tot bij platenlabel Blue Note.

Haar pa Scat Springs is een gevestigde waarde in het live circuit van Nashville, Tennessee. Niet in de countrywereld waar we de muziekstad Nashville meestal mee linken, maar wel in de soul en gospel van Nashville.

Al op jonge leeftijd ontdekte ze de piano en begon ze -aanvankelijk tegen haar zin- te zingen. Maar naarmate ze ouder werd, vond ze meer plezier in de muziek en de mensen in de muziekbusiness.

I started singing when I was about thirteen. At first, I didn't want to sing, I would cry .. and my dad would make me and my sisters sing, and we would cry our faces out, like I don't wanna sing. Woohoo..
Kandace Springs

Toen Prince haar versie hoorde van de Sam Smith-song Stay With Me, was hij meteen verkocht. Kort nadien ontving Kandace Springs een uitnodiging om in Paisley Park de dertigste verjaardag te komen vieren van het album Purple Rain. Als bisnummer zong ze toen haar versie van The First Time Ever I Saw Your Face, bekend van Roberta Flack. Het was Prince die daar uitdrukkelijk naar gevraagd had. 

Kandace has a voice that could melt snow. Met zo'n stem kun je sneeuw doen smelten.
Prince

Zopas verscheen bij platenfirma Blue Note haar tweede album Indigo. Dit keer werkte Kandace Springs samen met muzikanten uit de band van haar grote idool Diana Krall. Drummer Kareem Riggins, Patrick Warren en Anthony Wilson, en verder zijn ook songwriter Jesse Harris en trompettist Roy Hargrove te horen. Haar pa Scat Springs is dan weer te gast op de slotsong van het album. 

HERBELUISTER hier het interview met Kandace Springs in Time Out

Kandace Springs en Michaël Robberechts in Gent
undefined

Radio 1 Select