"Creëer één uniforme prijs voor ondernemer van het jaar, zonder onderscheid in geslacht"

9 maart 2016
Nathalie Sintobin mag zich sinds gisteren vrouwelijke ondernemer van het jaar noemen. Ze werd bekroond met de WOMED Award van Markant en Unizo. "Ik vind het belangrijk dat we in the picture gezet worden, maar de ondernemer van het jaar zou gewoon een vrouw moeten kunnen zijn."

 

Nathalie Sintobin is met haar bedrijf Frucon² internationaal actief in de e-commerce. Merken en producenten doen een beroep op het bedrijf om hun online verkoopkanalen te ontwerpen, bouwen en beheren.

 

 

Nathalie Sintobin van Frucon is de vrouwelijke onderneemster van het jaar. #womedaward pic.twitter.com/QWZkzMYa6z

— UNIZO (@UNIZOvzw) 8 maart 2016

 

 

"Ondernemen en innoveren zit in mijn DNA", zegt ze in De Bende van Annemie. "Mijn ouders waren marktkramers en brachten als eerste voorverpakte gemengde salade op de markt. Daarmee waren ze een echte trendsetter."

 

"Ik vind ondernemen makkelijker dan kinderen opvoeden"

 

Het gezinsleven ziet Sintobin niet als een obstakel om te ondernemen. Ze heeft zelf twee kinderen en wil aan andere vrouwen tonen dat de combinatie perfect mogelijk is. "Ga ervoor!"

"Ondernemen is makkelijker dan kinderen opvoeden", zegt ze nog. "Hoe je je kinderen op een goede manier de maatschappij in moet zetten, dat is veel moeilijker dan het ondernemersschap."

 

"Creëer één uniforme prijs voor ondernemer van het jaar, zonder onderscheid in geslacht"

 

Sintobin is blij dat de vrouwelijke ondernemers in the picture worden gezet. "Als vrouw vertrek je nog altijd naar een meeting met een bepaalde defensieve houding. Je hebt het gevoel dat je je extra moet bewijzen."

Toch heeft ze een dubbel gevoel bij de prijs. De ondernemer van het jaar zou voor haar gewoon een vrouw moeten kunnen zijn. "Creëer één uniforme prijs voor ondernemer van het jaar, zonder onderscheid in geslacht. Die prijs voor vrouwelijke ondernemer van het jaar zou eigenlijk overbodig moeten zijn."

 

Foto © VRT - Radio 1