Cricket versus Catch

10 juli 2021
Het EK Voetbal zit er bijna op. Tijd om wat andere - minder bekende - sporten in de kijker te zetten in onze dagelijkse podcasttips. Cricket bijvoorbeeld. Daar is Dean du Plessis de eerste blinde professionele sportcommentator. Hij doet dat op basis van wat hij hoort. ‘Interne Keuken’ laat je dan weer kennismaken met catch. Onthoud: het is geen theater, geen doorgestoken kaart, en niet nep.

Het internationale cricket word becommentarieerd door een blinde

Geschuifel van voeten, een bat tegen een leren bal, vallen van stokjes: Dean du Plessis, die blind geboren is, hoort het allemaal bijzonder goed, en geeft sportcommentaar op basis van wat hij hoort.

Beluister hieronder de podcast van 'Nieuwe Feiten' (of luister via je favoriete podcast-app)

Catch: geen theater, geen doorgestoken kaart, niet nep

We moeten daar eerlijk in zijn, sport is een tamelijk onbetreden terrein in ‘Interne Keuken’. Over voetbal of wielrennen kunnen Koen Fillet en Sven Speybrouck de schijn nog wel hoog houden, maar over catch weten zij niets. Nada. Noppes. Behalve dat het doorgestoken kaart is. Theater, show, nep.

Kijk, dat cliché is iets waar catchers kwaad van worden.

Rob Eeckhout heeft over zijn sport een verhelderend boek geschreven – ‘Wrestling door een insider’ - en zat aan de tafel van ‘Interne Keuken’.

Beluister hieronder de podcast van 'Interne Keuken' (of luister via je favoriete podcast-app)

Ontdek al de podcasts van Radio 1:

Lijst van artikels