'Culture Club' live in BOZAR naar aanleiding van de 'expo Roger Raveel'

18 maart 2021
Roger Raveel, Man met ijzerdraad in tuin, Collectie Vlaamse Gemeenschap/Roger Raveel Museum © Raveel – MDM. Foto: Peter Claeys
In 2021 zou Roger Raveel (1921-2013) 100 jaar geworden zijn. Een ideale gelegenheid voor BOZAR om een grote retrospectieve aan zijn werk te wijden. 'Culture Club' feest mee op vrijdag 19 maart.

Roger Raveel wordt beschouwd als een van de belangrijkste Belgische schilders van de tweede helft van de 20e eeuw, maar hij onderscheidde zich radicaal van zijn generatiegenoten door een geheel eigen en bijzondere beeldtaal, balancerend tussen figuratie en abstractie en met zijn eigen omgeving als belangrijkste inspiratiebron.

Doorheen verschillende thematische hoofdstukken traceert de tentoonstelling Raveels lange artistieke parcours en het ontstaan van zijn unieke plastische visie.

'Culture Club' strijkt op vrijdag 19 maart neer in BOZAR in Brussel voor een live-uitzending, naar aanleiding van de opening van de expo. Wegens coronamaatregelen helaas zonder publiek. Maar tijdens de uitzending geven we 15x2 vouchers weg voor de expo mét catalogus. En luisteren kan natuurlijk ook! Van 18 tot 20 uur, op Radio 1.

Meer info over 'Roger Raveel - Een Retrospectieve' vind je op bozar.be