'Culture Club' live in Gent naar aanleiding van expo Alexander Dumarey: 'Kathedralen van de industrie'

16 april 2021
Fotograaf Alexander Dumarey duikt in de fotocollectie van het Industriemuseum en herfotografeert de Gentse textielfabrieken van weleer. Zwart-wit van toen schittert in deze fototentoonstelling zij aan zij met kleur van nu. 'Culture Club' strijkt er neer voor een live-uitzending op vrijdag 23 april.

Hebben de indrukwekkende fabrieksgebouwen de tand des tijds doorstaan? Werden ze gesloopt? Herbestemd? Of staan ze er nog steeds verkommerd bij? Maak kennis met de kolossale parels uit ons roemrijke Gentse textielverleden. Met de kathedralen van de industrie.

Over Alexander Dumarey

Alexander Dumarey is fotograaf bij VRT NWS, waar hij z'n schouders zet onder reeksen als 'Markante plekken' en 'Op reis met Vlaamse meesters'. Rode draad doorheen het werk van Dumarey is het verloop van de tijd. Geschiedenis, verandering en sporen van het verleden zijn onderwerpen die telkens opnieuw terugkeren. De link met het Industriemuseum, dat bezoekers meeneemt naar het industriële verleden, is dan ook niet moeilijk te leggen.

'Culture Club' strijkt op vrijdag 23 april neer in het Industrieumuseum in Gent voor een live-uitzending. Wegens coronamaatregelen helaas zonder publiek. Maar luisteren kan natuurlijk wel! (Luister live op vrijdag tussen 18 en 20 uur op Radio1. Of herbeluister de uitzending later via onze app)

Geïnteresseerd om de expo te bezoeken? Meer info vind je op industriemuseum.be