'Culture Club' live vanop 'Atelier in Beeld'

11 mei 2022
Joëlle Dubois (Foto via atelierinbeeld.be)
'Atelier in Beeld' is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. 'Culture Club' neemt op vrijdag 13 mei alvast een kijkje in het atelier van Joëlle Dubois in Gent. Luister live, tussen 18 en 20 uur. Of luister in onze app, wanneer het je past.

'Atelier in Beeld' focust op ateliers waar je het werkproces van de kunstenaar ziet. Op 13, 14 en 15 mei kan je, gratis, een kijkje nemen in de deelnemende ateliers. Je moet niet reserveren. 

'Culture Club' bezoekt het atelier van Joëlle Dubois in Gent op vrijdag 13 mei en zendt er live uit. De uitzending is zonder publiek, maar luisteren kan natuurlijk wel. Live, tussen 18 en 20 uur. Of wanneer het je past, in onze app.

Je vindt alle deelnemende ateliers en kunstenaars op atelierinbeeld.be

Over Joëlle Dubois

Na haar bachelor opleiding illustratie studeerde Joëlle Dubois in 2015 af als Master in de Vrije Kunsten aan LUCA School of Arts in Gent. Naast een illustratie opleiding bij UCA (University of the Creative Arts, Engeland) volgde ze ook een cursus keramiek aan Hanyang University te Seoul, Zuid-Korea. Naast het tekenen en schetsen op papier werkt ze voornamelijk figuratief met acrylverf op houten panelen van verschillende formaten. Vervolgens werkt ze haar schilderijen af met een laag epoxyhars.

In haar werk observeert Joëlle Dubois (ongewoon) menselijke gedrag in haar omgeving en geïnspireerd door de continue stroom van foto’s en filmpjes op het internet confronteert ze de kijker met expliciete taferelen uit de privésfeer.

Een blik achter de schermen

Werp hier een blik achter de schermen van 'Atelier in Beeld'. 

Lees meer over Joëlle Dubois en haar atelier op atelierinbeeld.be