'Culture Club Zomer' live vanop de expo Otobong Nkanga in Brugge

29 juni 2022
© Musea Brugge
In de baanbrekende tentoonstelling 'Underneath the Shade We Lay Grounded' zoekt Otobong Nkanga een intense dialoog op met de bezoeker, met het historische Sint-Janshospitaal en met Brugge. 'Culture Club Zomer' strijkt er neer op zaterdag 9 juli voor een live-uitzending. Zin om de expo te bezoeken en de uitzending mee te maken? Schrijf je dan snel in.

Beeldend kunstenaar en performance artiest Otobong Nkanga (1974 – Kano, Nigeria) wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest beloftevolle hedendaagse kunstenaars van het moment. Ze bouwde de voorbije jaren aan een indrukwekkend palmares met onder meer tentoonstellingen in Tate Modern in Londen, Biennale d’art contemporain in Lyon, M HKA in Antwerpen, Documenta 14 van Athene en Kassel en Kunsthaus Bregenz.

In de expo 'Underneath the Shade We Lay Grounded' wil Nkanga de bezoeker ‘genezen’ van zijn kwetsuren, ‘helen’ door de connectie met haar kunst, in dialoog met de collectie van Musea Brugge. Centraal in de expo staat het concept van grounding, of aarding als rode draad doorheen dit kunstparcours. Zo verbindt ze de mens opnieuw met zijn materiële, spirituele en culturele omgeving.

Meer info vind je op museabrugge.be

Win tickets

Zin om de expo te bezoeken op zaterdag 9 juli ? En ondertussen ook een fijne live-uitzending van 'Culture Club Zomer' mee te pikken tussen 11 en 13 uur? Dat treft, want we hebben duotickets te geef!

Schrijf je in om kans te maken. Enkel de winnaars krijgen een seintje.