'Dagelijkse Kost' bestaat 10 jaar: Jeroen Meus brengt jubileum kookboek uit

30 maart 2021
© VRT
'Dagelijkse Kost' bestaat tien jaar! Om dat te vieren brengt Jeroen Meus een jubileum kookboek ‘10 jaar Dagelijkse Kost met Jeroen Meus’ uit. Hij vertelt erover in 'Byloo'.

Het kookprogramma 'Dagelijkse Kost' bestaat een decennium en dat moet gevierd worden. Terg gelegenheid van deze verjaardag brengt presentator en kok Jeroen Meus een jubileum kookboek uit met 250 nooit eerder gepubliceerde gerechten.

“Ik kook nog steeds ontzettend graag. Het is een plezier om 'Dagelijkse Kost' te mogen maken en de liefde is alleen maar groter geworden”, vertelt Meus. “Het nieuwe kookboek bestaat uit 570 pagina’s met 250 nieuwe recepten. Dat was toch wel een helse karwei, omdat we elk gerecht opnieuw moesten maken om foto’s te verzamelen. Maar het was natuurlijk ook heel plezant om te doen.”

Dat het kookboek op het juiste moment komt, is Jeroen Meus niet ontgaan. “Er zitten zeker en vast wat kindvriendelijke recepten bij die kinderen samen met hun ouders kunnen uitproberen, zoals een bladerdeegpizza, spinazie kroket en natuurlijk alle desserten. Perfect om je uit te leven tijdens de paaspauze en paasvakantie.”

Het jubileumboek ‘10 jaar Dagelijkse Kost met Jeroen Meus’ ligt vanaf vandaag in de winkel.

Beluister het gesprek met Jeroen Meus in 'Byloo' via Radio 1 Select. 

Lees ook: