Dalle fluit Decaluwé terug: verbod op activiteiten voor kinderen jonger dan 12 in West-Vlaanderen staat "on hold"

18 januari 2021
© Radio 1
Het lijkt erop dat de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé voor zijn beurt heeft gesproken bij de aankondiging van een verbod op binnenactiviteiten voor kinderen jonger dan 12. Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) meldt dat het verbod "on hold" gezet wordt en in de schoot van het komende Overlegcomité besproken zal worden.

De gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé had maandag een verbod aangekondigd voor alle activiteiten van -12 jarigen om de coronapandemie te bestrijden. Even later verduidelijkte hij dat het enkel over binnenactiviteiten ging. Rond 17.45 uur bereikte VRT NWS het bericht dat Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) de gouverneur heeft gevraagd om het verbod "on hold" te zetten.

Volgens Benjamin Dalle kan zo een drastische beslissing niet door een provinciegouverneur genomen worden, maar moet dat overlegd worden op het Overlegcomité. "Een drastische beslissing als alle activiteiten voor kinderen onder de twaalf te verbieden, moet nationaal afgestemd worden. Dit zijn geen maatregelen om op provinciaal vlak af te sluiten", aldus Dalle.

Dalle weet dat de experten eerder al voorstelden om kinderen onder de twaalf niet langer samen te laten sporten, maar Jeugdwerk stelt vast dat activiteiten voor kinderen goed georganiseerd worden en het aantal besmettingen er beperkt blijft.

"Ik begrijp dat er kritiek is op de warrige communicatie, maar hier is er snel gehandeld. Er was even onduidelijkheid, maar het is snel rechtgezet. Het belangrijkste is dat kinderen en jongeren centraal blijven staan in alle beslissingen die we nemen", besluit Dalle.

Beluister het gesprek met Benjamin Dalle in 'De Wereld Vandaag':

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook: