Dames, komen jullie vaak klaar?

8 februari 2016
Amerikaans onderzoek wijst uit dat vrouwen tot een derde minder orgasmes hebben dan mannen. "De orgasmekloof bestaat. Maar we kunnen er iets aan doen", schrijft seksuoloog Wim Slabbinck op Charlie Magazine. "Er is een duidelijke rem op de vrouwelijke seksualiteit en dat is cultuur."

"Elke vrouw is – zolang het lichaam meewil – in staat om een orgasme te bekomen. Net zoals mannen. Er is geen biologische rem op seksualiteit. Moeder natuur heeft ons allemaal gelijk bedeeld", schrijft Wim Slabbinck op Charlie Magazine. Hij geeft in het artikel ook meteen een manier om de orgasmekloof te verkleinen: "Masturbatie ís emancipatie. Het is belangrijk voor de gendergelijkheid".

Om de orgasmekloof te dichten, lanceren Charlie Magazine en Het Nieuwsblad Magazine volgende week samen een grote campagne over het vrouwelijk orgasme: #comingsoon. Je kan ook hun enquête invullen op www.happy-endings.be.

 

Er kwamen een aantal reacties binnen. Sylvia Koniord en Heleen Debruyne vertelden hun verhaal in Hautekiet. Wil je meer weten? Hier kan je er alles over lezen.

 

REAGEER

We richten onze vraag deze keer in de eerste plaats tot de vrouwen: kom jij vaak klaar? Gebeurt dat, naar jouw gevoel, voldoende? Of zou je het liever wat vaker meemaken? 

Masturbatie is emancipatie, zegt Wim Slabbinck. Akkoord? Kom jij vooral klaar door te masturberen, of net niet?

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be.

 

Foto © Robert McDonald Follow