"Dat glaasje wijn bij het eten en die gin tonic in de zetel 's avonds is meer regel dan uitzondering"

7 februari 2018
Veva Daniëls
Heel wat mensen gaan in februari de uitdaging aan om een maand lang geen alcohol te drinken. Ook Veva Daniëls, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer, doet mee aan Tournée Minérale. En ze heeft goede voornemens.

De minuut van Veva Daniëls:

"Ik neem dit jaar voor de eerste keer deel aan Tournée Minerale. Een maand lang geen alcohol drinken. Makkie dacht ik. We zijn nu een week ver en ik ben verschoten van mezelf. Ik denk dat ik het afgelopen jaar bijna elke dag minstens één en vaak twee of drie alcoholische consumpties heb gedronken. En dat is eigenlijk echt niet oké.

Drank is een gewoonte geworden. Avondvergadering? Op café napraten. Receptie? Hier met die cava. Uit eten? Aperitief en een fles wijn.

Dat glaasje wijn bij het eten en die gin tonic in de zetel ‘s avonds is meer regel dan uitzondering. Maar heb ik daarom een probleem? Ik ben toch geen alcoholieker? Ik zit boven de gezondheidsrichtlijnen van 10 consumpties per week. En dat is gewoon echt niet oké.

Tournée Minerale is dus een welkome rustmaand voor mijn lever. En vanaf maart ga ik weer alcohol drinken. Maar deze keer minder, gezonder en beter."

Lees ook