De 10 favoriete kinderapps van Tom De Cock (en zijn dochter Jasmijn)

31 augustus 2016
Jasmijn, de dochter van MNM-presentator Tom De Cock, is twee jaar en enkele maanden oud en volop aan de apps. Onder andere, voegt Tom meteen toe. “Want natuurlijk moet een kind ook buitenspelen.” In 'Hautekiet' verdedigde hij zijn standpunt. Op zijn blog ontdekten we ook zijn 10 favoriete apps. Of beter: die van de tweejarige Jasmijn.

“Na mijn blogpost lijkt het wel alsof ik mijn kind de godsganse dag op de tablet laat spelen” vertelde Tom in "Hautekiet". “Maar dat is absoluut niet zo”. Wel vindt hij dat een tablet of smartphone best wel waardevol kan zijn in de ontwikkeling van een kind. Zeker als je als ouder meekijkt, en bijstuurt. 

Kleuren op 'n app of kleuren met kleurpotloden: wat is het verschil nog?

En als een kind dan toch eenmaal het app-pad bewandelt, dan kan je maar beter de juiste apps uit het enorme bos plukken. De suggesties van Tom: 

 

Jasmijns 10 favoriete apps

1 Talking Tom

Een pratende poes die je kan aaien, meppen kan geven of scheten kan laten laten. Geef een paar euro uit om de hele app te kopen, zonder reclame. Er zijn ook varianten: Jasmijn is nogal into Talking Angela en Talking Ginger.

Talking Tom
undefined

2 Duplo Animals

Er zijn verschillende versies, elk met hun eigen verhaaltje, maar deze doet Jasmijn het liefst. Virtueel met blokken spelen in een interactief dierenavonturen. Lekker lief en schadeloos. Moet je samen doen, anders loopt je koter af en toe vast.

3 Ketnet Junior

Ik ben getrouwd met de netmanager, dus dit is min of meer een gesponsorde link. Maar op mijn tablet staan ook de apps van andere zenders, en die laat Jasmijn links liggen. Ketnet Junior heeft een intuïtief menu, waarin je kind zijn of haar favoriete filmpjes kan uitkiezen, spelletjes kan spelen of allerlei nieuwe dingen kan ontdekken. Gratis en reclamevrij, je hebt voor de meeste onderdelen wel een internetverbinding nodig.

Ketnet Junior
undefined

4 Pret voor peuters

Heel lelijke app, maar zo’n beetje de enige Nederlandstalige die voor Jasmijn echt werkt. Uit grote menuknoppen kan ze een thema kiezen, en dan bijvoorbeeld dierengeluiden oefenen. Als je een dier aanklikt komt er een plaatje, de bijhorende kreet, en de naam van het dier uit de mond van een droge Hollander. Vindt ze geweldig. Koop even de hele versie.

5 Samsung Kids-stand

Een heerlijke uitvinding: een druk op de knop en je telefoon is babyproof. Met een eigen homescreen met door jou uitgekozen apps, en een paar leuke ingebouwde spelletjes. Je kan bijvoorbeeld supersimpel een avatar van je mini maken, en die laten ronddansen.

6 Toca Band

Eén van de machtig goeie Toca Boca-apps. Een merk dat je kind spelenderwijs de wonderlijkste dingen leert, met een arsenaal knotsgekke animatiefiguurtjes. In deze app kan je zelf een orkest samenstellen dat een liedje voor je speelt. Er zijn er ook waarin je dokter mag spelen, of eten klaarmaakt voor een hongerig monster.

Toca Band
undefined

7 YouTube

Zeker in app-vorm een leuke speeltuin. Je kleintje kan er zelf rondklikken van filmpje naar filmpje. Je kan op voorhand een playlist samenstellen, of die van Bumba, Maya of andere helden opsnorren. Laat ze zelf experimenteren met filmpjes starten en stoppen, al knoeien ze maar wat in het rond.

8 Bumba

Er zijn een aantal stomme Bumba-apps, maar deze (gewoon Bumba) is leuk. In een heel eenvoudige interactieve wereld kan je mini Bumba en z’n vriendjes aantikken en ze allerlei kunstjes laten doen. Weer een halfuur zoet.

9 Babies

Een app van SagoMini. Je eh… mini mag een konijn of poes of hond of vogel kiezen en daar daarna alles mee doen wat papa en vake ook doen: pamper verversen (incl. kont vegen), voederen (incl. eten in oren en haar smeren). Lachen en leren, quoi.

Sago Mini Babies
undefined

10 Camera

Naar zichzelf kijken vindt Jasmijn heerlijk. Heeft ze vast van mij. Laat haar of hem even je vrije schijfruimte volknallen met mislukte selfies; met wat geluk zit er iets tussen voor op de schouw. En als ze dat beu zijn: foto’s van papa maken, samen selfies met gekke bekken maken, of gewoon eindeloos filmpjes herbekijken waarin ze zelf de hoofdrol spelen.

Bron © entoen.be

Lees ook: