De 5 meest opvallende momenten van de Oscars

26 april 2021
Regisseur Chloé Zhao (© AFP / Pool Photo)
Een treinstation in plaats van het Dolby Theatre, coronatesten in plaats van champagne en prijzen uitreiken via straalverbinding. De 93e Oscarceremonie was zeker geen 'business as usual'. Toch bleken de meest memorabele momenten vooral de toespraken. Bekijk de vijf meest opvallende fragmenten.

De film 'Nomadland' is de grote winnaar geworden van de Oscars. De belangrijkste filmprijzen ter wereld werden vannacht voor de 93e keer uitgereikt in Los Angeles. 'Nomadland' won de prijs voor beste film, beste regie en beste actrice. De Chinees-Amerikaanse regisseur Chloé Zhao mag zich de eerste vrouw van Aziatische origine noemen die de prijs voor beste regisseur wint en ze is de tweede vrouw ooit. De Belgisch-Amerikaanse productie 'Sound of metal' kaapte 2 Oscars weg.

De 93e Oscarceremonie was zeker geen 'business as usual'. Toch bleken de meest memorabele momenten vooral de toespraken.

Bekijk de meest opvallende fragmenten:

"Wat zou Ward Verrijcken blij geweest zijn"

"De Oscars zijn zelden zo divers en vrouwelijk geweest. Wat zou Ward Verrijcken blijf zijn geweest met deze winnaars" zegt Joris Vergeyle. "The Academy lijkt geluisterd te hebben naar de kritiek van een paar jaar geleden."

Beluister het gesprek met Joris Vergeyle in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: