De anti-anti-corruptie lobby

8 september 2018
“Dit is het knotsgekke verhaal van een breed vertakt netwerk dat lobbyt voor corruptie.” Zo begint een artikel van Pieter Stockmans in Mo*. “Goeie zin” dachten wij. We lezen verder.

“Het spoor leidt van de “linkse” sociaaldemocraten in Boekarest, PR-consultants en campagneadviseurs van de rechtse Benjamin Netanyahu en Viktor Orbán, Israëlische privéspionagebedrijven van ex-Mossad agenten, tot neoconservatieve denktanks in Londen en de advocaat van Donald Trump in New York.

'Ja, nu overdrijft hij' was onze volgende gedachte. We kennen Pieter als een van de meest gedreven en intelligente onderzoeksjournalisten van het land, maar dit klinkt wel heel erg als een soort van conspiracy theory. Volgende zin van het artikel:

“Klinkt als een samenzweringstheorie? Lees dan gerust verder.”

'O, hij beseft het zelf' Dus wij lezen verder. En na afloop hebben we Pieter meteen gebeld. Het is echt heel straf wat hij schrijft over de “linkse” sociaaldemocraten in Boekarest, PR-consultants en campagneadviseurs van de rechtse Benjamin Netanyahu en Viktor Orbán, Israëlische privéspionagebedrijven... en Harvey Weinstein.

Radio 1 Select