De Backer: "Vakbond volhardt in verspreiding fake news"

23 maart 2018
Staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open VLD) beschuldigt de socialistische vakbond van het "volharden in verspreiden van fake news". De vakbond voert vandaag actie tegen sociale dumping. Volgens vakbondsman Frank Moreels is het aantal controleurs tegen sociale dumping afgelopen jaren gedaald. "Dit klopt manifest niet", aldus De Backer. "Er zijn honderd controleurs bijgekomen en we hebben nog nooit zo hard sociale dumping aangepakt."

Volgens staatssecretaris Philippe De Backer zijn er honderd extra controleurs aangenomen die nu al op het terrein sociale fraude moeten bestrijden. Ze doen dat in verschillende terreinen, niet enkel in de transportsector.

"We hebben dat vorige week op de nationale arbeidsraad nog heel erg duidelijk uitgelegd aan de socialistische vakbond, maar zij blijven volharden in fake news", zegt De Backer in De Ochtend.

Beluister het interview met Frank Moreels van de socialistische transportarbeidersbond 

"Het aantal controles stijgt elk jaar. We hebben vorig jaar zelfs meer controles uitgevoerd dan we vooraf als doelstelling hadden gesteld." Die controles hebben de regering volgens De Backer 266 miljoen euro opgeleverd aan ontdoken belastingen.

Volgens De Backer vertaalt het hoge aantal controles zich ook in jobs. "Ik wil er even op wijzen dat onder de voormalige staatssecretaris voor Fraudebestrijding, John Crombez van SP.A, er 3.000 jobs zijn verdwenen in de transportsector. Wij hebben 7.000 Belgische jobs gecreëerd in de transportsector."

De Backer geeft toe dat er nog veel werk is om sociale fraude aan te pakken, maar zegt dat "er nog nooit zo hard gewerkt is" om dat ook effectief te doen.

Bron: vrtnws.be op De Ochtend