"De Belgische politiek is een shithole" en we hallucineren allemaal wel eens. Ontdek onze Select-tips van de dag.

13 juni 2022
© VRT
Radio 1 Select? Dat zijn alle recente Radio 1-fragmenten. Te vinden in je app of op onze site. Ontdek onze luistertips.

Zuhal Demir: "De Belgische politiek is een demotiverende geblokkeerde shithole geworden"

De Vlaamse regering is van plan om door te zetten met de plannen om de stikstofuitstoot in onze regio drastisch naar beneden te krijgen. Dat heeft minister van Omgeving Zuhal Demir met zoveel woorden gezegd in 'De Ochtend'. “Diegenen die zeggen dat het niet noodzakelijk is om de maatregelen uit te voeren, maken de mensen blaasjes wijs. Ik word er ook niet gelukkig van, maar het is iets dat moet gebeuren.”

Luister

"We hallucineren allemaal wel eens"

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen al eens iets zagen, hoorden of roken dat er niet was. "Het is iets veelvoorkomend", zegt Mascha Linszen, arts-onderzoeker bij het Brein Centrum Rudolf Magnus van het UMC Utrecht, in 'Nieuwe Feiten'. 3000 van de 10.000 mensen die bevraagd werden, bleken de afgelopen maand iets gehoord te hebben dat er niet was. Denk bijvoorbeeld aan jonge moeders die hun baby hoorden huilen, mensen die hun telefoon de hele tijd hoorden afgaan of mensen die dachten dat iemand hun naam zei.

Luister

Anthony, Andy en Lonne verspreiden al scheurend op hun motor het woord van God

Het beeld dat de meeste mensen van motorbendes hebben? Stoere kerels, breed geschouderd, en met een motorvest. Ook Anthony, Andy en Lonne zien er stoer uit, en dragen hun motorvest bijna altijd, ook als ze niet op hun motor zitten. Maar het woord 'motorbende' horen ze niet graag. Ze noemen elkaar "broeders" en verspreiden al scheurend op hun motor het woord van God. "Vroeger heb ik veel gevochten, maar sinds ik bekeerd ben niet meer."

Luister