Belpopbelofte Naima Joris: "Ik was een beetje zoals Doornroosje, maar vorig jaar ben ik wakker geschoten"

9 februari 2021
Radio 1
Welke drie artiesten gaan het in 2021 maken? Tijdens de 'Week van de Belgische Muziek' stelt 'Wonderland' enkele beloftevolle artiesten aan je voor. Voor alle mensen die van jazz en Melanie De Biasio houden, troost zoeken in muziek en melancholie niet schuwen, is deze dame een geschenk: Naima Joris.

Wat een bom was dat, toen Naima Joris een klein jaar geleden het verdriet van haar overleden zus van zich probeerde af te zingen in 'Belly Button'. Die stem! Die intensiteit! Die warmte! Die compositie! Alles zat perfect, en wie het hoorde, kon niet anders dan geraakt worden. Ondertussen is er de tweede single 'Soon', alweer een parel vol sfeer en melancholie.

Voor kenners is Naima Joris evenwel geen nieuwe naam. Ze zong al duetten met Raymond Van Het Groenewoud, speelde bij Isbells en The Happy, of trad op in duet met haar vader Chris Joris. Trouwe luisteraars van Wonderland hoorden ook al haar heerlijke Schemersessie afgelopen zomer.

Maar pas toen ze een tijdje geleden haar eerste eigen composities in filmpjes op het internet losliet, kwam het volle talent van Naima naar boven. Ze is een artieste die haar diepste zelf naar boven durft halen in haar nummers. Met subtiele piano en sopraansax spreidt ze een bedje waarop haar warme stem rust. Naima Joris is een deken voor de ziel.

Beluister het gesprek met Naima Joris in 'Wonderland' via Radio 1 Select

Luister naar 'Soon':

Lees ook: