'De Blankenberge Tapes' (VPRO)

22 april 2020
VPRO
Vanavond is het tijd voor misschien wel de beste podcastreeks van vorig jaar: 'De Blankenberge tapes'. Drie afleveringen docufictie. Precies echt, maar toch niet. Want het is fictie. Verzonnen.

De misdaadreeks is helemaal uit het brein ontsproten en geschreven door Tom Hofland en Pascal van Hulst. Dat het fictie is vergeet je echter enorm snel, al na twintig seconden word je helemaal meegezogen in het verhaal, het is slim geschreven, geloofwaardig gespeeld (met onder andere acteur Johan Heldenberg) en ijzersterk gemaakt.

De reeks neemt je mee naar 2013, waar de 27 jarige Hannah Rentmeester wordt vermoord, haar vriend is hoofdverdachte maar hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Dan wordt er een link gelegd met een moordzaak die zich tien jaar eerder afspeelde. Twee moordzaken en één prille liefde komen samen tot een lugubere ontknoping aan de Belgische kust, aan onze geliefde ietwat grauwe Blankenberghe. Een uitermate perfect decor voor een thriller, dat we daar zelf niet aan hebben gedacht.

Layla El-Dekmak selecteerde deze reeks omdat het haar favoriete podcast was van 2019, dat belooft!

Meer info over deze podcastreeks vind je op vpro.nl

Vanavond kan je luisteren naar de eerste aflevering in 'Zandman', om 22.00u

Nog op het programma deze week staan:

  • Donderdag: Plantrekkers - Helene
  • Vrijdag: Collectief Schik - Roes - afl. 1 De Goddelijke Roes (VPRO)
  • Zaterdag: Relaas - De Brief van Tijs
  • Zondag: Iemand - Karl, de zoon van zijn vader

 

Lees ook: