De Block over De Wever: "Misschien is bij de voorzitter zelf de dash er een beetje uit"

7 mei 2018
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zegt dat ze zich "niet aangesproken" voelt wanneer N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt dat de "dash" uit de regering is. "Ik gebruik dat woord niet en weet eigenlijk niet wat het betekent, maar aan de regeringstafel wordt voort gewerkt. Misschien is bij de voorzitter zelf de dash er een beetje uit", zegt De Block in 'De Ochtend'.

Ook de N-VA-leden van de regering werken volgens De Block naarstig voort. "Ik vind het jammer dat hun voorzitter denkt dat zij niet meer werken, want ze zijn zeer actief aan de regeringstafel", aldus De Block.

Over de nodige besparingen die de federale regering nog moet doen lijkt De Block niet van plan om veel geld uit haar bevoegdheden te halen. "Ik heb de exponentiële groei van de kosten binnen gezondheidszorg af kunnen remmen. Langdurig zieken helpen we weer aan het werk. Binnen Sociale Zaken zijn er ook nog andere domeinen zoals de pensioenen en werk. Ik voel mij in alle geval niet aangesproken."

In "De zevende dag" verklaarde minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) dat er nog bespaard kan worden binnen de sociale zekerheid. "Als hij zegt dat hij voorstellen heeft zullen we daar naar luisteren", zegt De Block. "Maar ik heb de kwaliteit verbeterd en wil kostenefficiënt werken."

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'