De Brusselse favorieten van Guy Vanhengel

23 september 2016
Guy Vanhengel, Brussels minister van financiën en begroting (Open VLD) en geboren ket, kiest zijn lievelingsplekjes in Brussel.

1. Rollebeekstraat en omgeving (de Marollen) omdat ik daar school heb gelopen. Het Goudblommeke van Papier, waar ik sinds mijn veertiende kom. Een bruin café met een rijke artistieke geschiedenis, Magritte, Claus, … .

2. Grote Markt en omgeving, een klassieker, ik voel mij daar thuis, de Koninginnegalerij zeker ook. (Taverne du Passage, Brusselse authenticiteit).

3. Het Josaphatpark, Schaarbeek, prachtig gerenoveerd, vlakbij Evere, een oase om met de kleinkinderen te wandelen. Ik trainde er toen ik als jongeling bij Crossing Schaarbeek voetbalde.

4. Het Atomium en de Heizelvlakte. Ik gaf er les in de Kakenbontschool, Reper Vrevenstraat, nagenoeg onder "de bollen".

5. De hoek van de Stoof- en de Eikstraat. Ik ben lid van de Orde van Manneken Pis, maar ben minstens even belangrijk vaste stamgast in de Poechenellenkelder. Achter het Brussels Parlement.

6. De squares, Marie-Louise in het bijzonder, maar ook Armand Steurs, Ambiorix, Gütenberg. Prachtig gewoon. Ik ben geboren op de square Marie-Louise.

7. De Kleine Beenhouwersstraat voor het estaminet van Theater Toone in het bijzonder. José Géal en zijn zoon zijn vrienden. Jawel, ik heb iets met bruine café's.

8. In mijn garage thuis, in Evere, waar ik mijn eigen bruin café en mini-museum heb.

9. Ancienne Belgique, Beursschouwburg, Kaaitheater, KVS en Bronx, vaste culturele trekpleisters. Allen op een steenworp van mekaar.

10. De omgeving van de Citroën-garage, waar mijn dochter dichtbij woont.