De Brusselse favorieten van Liesbeth Indeherberge

25 september 2016
VRT-journaliste, justitiespecialiste en Brusselse, dat is Liesbeth Indeherberge. Ze stelt haar tien lievelingsplaatsjes voor in Brussel, speciaal voor BEL10.

1 Josaphatpark in Schaarbeek: absoluut mijn favoriete plek in Brussel. Park to be, of het nu is om te joggen, wandelen, naar de speeltuin te gaan met de kinderen of iets te drinken met vrienden.

2 La Mamma in Sint-Joost: beste Italiaan in town!

3 Kerkhof van Brussel in Evere: op zoek naar bekende Brusselaars.

4 Bonom: zijn werken over heel de stad. Ik hou van de buzz die er ontstaat telkens weer een nieuwe tekening opduikt: "zou het een Bonom zijn?" En ik heb er thuis één hangen: een gigantisch zeepaardje, van Bonom gekocht vóór hij uit de anonimiteit trad.

5 Labyrint en de Tuin van het Hart aan het Van Buuren Museum in Ukkel: Art Deco in tuinvorm.

6 Mini-Europa op de Heizel: puur kindersentiment en tot mijn grote vreugde nog altijd de moeite voor mezelf én mijn kinderen om te bezoeken.

7 Restaurant Vini Divini Aperitivi in Hotel Le Berger: toprestaurant in een oud rendez-vous-hotel. Bij een cocktail in één van de sofa's denk je al snel dat je een fling beleeft in de jaren '30.

8 Beaucoup Fish in Brussel: fantastisch visrestaurant.

9 Mr Ego in Brussel: mijn persoonlijke shoppingwalhalla

10 Hotel Métropole in Brussel: je betaalt er veel te veel voor een koffie op het terras, maar alleen al de tocht doorheen het hotel naar de toiletten vind ik een avontuur op zich.