De club van de relaxte mama’s is geen ingebeeld verzinsel. Het bestaat écht!

25 november 2016
Kristel Decoster, een alleenstaande mama, vindt een verplichte cursus opvoedkunde voor jonge ouders geen goed idee. Ze heeft zo’n cursus vrijwillig gevolgd maar vindt zichzelf toch maar een ploetermoeder. In de minuut van Hautekiet heeft ze het over de club van de relaxte mama's.

Onlangs hadden jullie het over een verplichte cursus opvoedkunde voor jonge ouders. Ik kan niet zeggen dat ik voorstander ben van zo’n cursus. Ik heb namelijk zo’n cursus vrijwillig gevolgd en eigenlijk ben ik in mijn ogen toch maar een ploetermoeder. Gelukkig heb ik een website: een naam die gerust met een korrel zout mag genomen worden want ja moeder zijn is zelden relax dus waarom zouden we dan nog meer druk op ons leggen?

Je maakt het moederschap écht niet leuker door jezelf te vergelijken met moeders die taarten bakken, doe-het-zelf-projectjes-afwerken- er een rijk gevuld sociaal leven op na houden en dit bovendien combineren met een indrukwekkende job. Bestaan die vrouwen echt? Of door jezelf te frustreren door onbereikbare doelen zoals een propere keukenvloer – en ja ik pleit op dat laatste schuldig.

In Afrika is er een gezegde: it takes a village to raise a child – wel mijn village heeft het een beetje te druk op dit moment maar bij de club van de relaxte moeders kan ik op elk moment van de dag mijn verhaal kwijt –of aanschouwen dat die andere moeders ook maar wat doen. Je kunt er zelfs terecht voor een kindvriendelijk weekmenu. Wat wil een moeder nog meer?

Radio 1 Select