De cultuurtips van Barbara Sarafian

31 januari 2020
© Belga
Actrice Barbara Sarafian presenteert binnenkort het European Philosophical Song Contest. Enkele van de belangrijkste Europese denkers schreven lyrics voor popsongs die opgevoerd worden met toeters en bellen, zoals dat hoort op een Eurovisiesongfestival. En professor Jean Paul Van Bendegem schreef de song voor ons land. Momenteel kan je Barbara zien schitteren in de film, ALL OF US, van Willem Wallyn. Dit zijn haar cultuurtips.

1. Museum Insel Hombroich in Duitsland. 

Dat is een magische plek, een museum, foundation waar in verscheidene paviljoenen kunst hangt. Ik ben daar al een paar keer geweest en ik raad het ten stelligste aan.

Ook de SMAKtentoonstelling van een hondertal archief werken voor ze een nieuwe definitieve ruimte krijgen, vindt Barbara een aanrader.

undefined

2. Muziek van Embracing Franki

Ik zag onlangs een concert van Embracing Franki in Vooruit. Hij is een Gentse crooner die na jaren blijft doorzetten en nu een plaat heeft gemaakt met o.a. Isolde Lasoen, Gregory Frateur, Maarten Devoldere etc….

3. Yuval Harari

Ik ben naar lezing van Yuval Harari geweest in de Lotto Arena en ga nu binnenkort beginnen aan zijn derde boek na Sapiens en Homo Deus.
Het feit dat die nu als de rockster van de huidige filosofen wordt beschouwd vind ik jammerlijk, hijzelf ook denk ik. Maar dat neemt niet weg dat zijn visionaire suggesties wel massaal opgepikt worden.

OOk het boek “Statusangst” van Alain de Botton is voor Barbara een bijbel, volgens haar heeft het boek vele raakpunten met Harari. 

Ik vind dat die in aangepaste vorm mag opgenomen worden in het lessenpakket halfweg de lagere school.

 

4. Boek: "intimiteit” van Paul Verhaege

Barbara is nog bezig met lezen. Het boek toont hoe we lichaam en geest opsplitsen en verward raken als mens. Het legt uit waarom we soms blokkeren omtrent de intimiteit met anderen en vooral onszelf

undefined

5. Om naar uit te kijken:

Ik ga volgende week kijken naar “Locke” een voorstelling met Tom Vermeir en Koen Degraeve, De twee acteurs loten aan het begin van de voorstelling wie welke rol zal spelen, en dan beginnen ze. gebaseerd op een spraakmakende film.

En Barbara gaat uiteraard ook naar de Oscaruitreiking kijken, in de nacht van 9 op 10 feb. Dat is ook cultuur. 

Ik zal die ganse studio-show hosten met Jan Verheyen, Ella Leyers, Kevin Janssens en Pedro Elias op ZES .

 

undefined