De cultuurtips van Bart Hollanders

20 september 2019
Acteur Bart Hollanders speelt Randy Paret in de hilarische serie Callboys, te zien op VIER. Hollanders is ook één van de stichtende leden van het theatergezelschap FC Bergman. In 'Culture Club' gaf hij zijn cultuurtips.

1) Film Dogtooth van Yorgos Lanthimos 

De film gaat over ouders die hun kinderen willen afschermen van de boze buitenwereld. Rond hun huis bouwen ze een houten afsluiting. 

Want volgens de ouders worden kinderen pas volwassen als ze hun "hondentanden" of hoektanden kwijt zijn.

2) Theater/dans : Enfant - Boris Charmatz

Enfant is een choreografie van de Franse Boris Charmatz. In Enfant zet hij professionele dansers, een doedelzakspeler, een groep kinderen en een hijskraan op scène. En de vraag die wordt gesteld is "Wie leidt de dans?"

3) Tentoonstelling: Je suis innocent - Abel Abdessemed

Het werk van deze Frans-Algerijnse kunstenaar laat zeker niet onbewogen. Je Suis Innocent was al te zien ondermeer in het Centre Pompidou in Parijs. 

Adel Abdessemed is het meest bekend van zijn 5 meter hoge standbeeld dat hij maakte van Zinedine Zidane die tijdens de WK-finale van 2006 een kopstoot gaf aan de Italiaan Materazzi, waarna hij met een rode kaart van het veld gestuurd werd. 

undefined

4) Theatervoorstelling: Freud - Ivo van Hove/Toneelhuis/FC Bergman 

Zondag gaat in Toneelhuis de veelbesproken productie Freud in première. Literatuur, film en toneel zijn diepgaand door hem beïnvloed. Maar hoe is Freud tot zijn theorieën gekomen?