De cultuurtips van Dalilla Hermans

26 april 2019
Nog tot volgende zondag kan je met het Mooov-filmfestival de nieuwste en strafste wereldfilms ontdekken in Beringen, Brugge, Genk, Lier, Roeselaere, Sint-Niklaas en Turnhout. Schrijfster en opiniemaakster Dalilla Hermans verloor haar hart aan het festival. Voor Culture Club maakt ze een persoonlijke selectie uit het filmaanbod. Maar er is meer. Laat je inspireren door haar cultuurtips.

1. Between the world and me - Tanehisi Coates

Journalist Ta-Nehisi Coates schreef "Between the World and Me." In het boek schrijft hij een uitvoerige brief aan zijn adolescente zoon over identiteit en hoe te leven in een zwart lichaam. Coates won in 2015 The National Book Award in nonfictie voor dit boek.

undefined

2. Na Mathias - Peter Zantingh

Na Mattias is de derde roman van NRC-journalist Peter Zantingh. Net zoals in zijn vorige romans speelt de dood van iemand een belangrijke rol. Het boek kwam vorige voorjaar uit. Toen had Annelies Moons in Culture Club een uitgebreid gesprek met Zantingh. herbeluister het gesprek hier. 

3. boekvoorstelling Black Out in De Roma op 11 mei

Black-out is het nieuwe boek van auteur en columniste Dalilla Hermans (1986). In De Roma stelt ze het voor de eerste keer voor aan het grote publiek tijdens een avondvullende show. Met onder andere de geweldige Gentse Charlotte Adigéry, bekend van het grensverleggende WWWater, wordt deze avond ook een muzikaal avontuur om naar uit te kijken. De in Londen geboren Antwerpse rapper Darrell Cole brengt een verfrissende mix van retro-sounds en underground hiphop.
DJ SAHRA zorgt achteraf voor een heerlijke mix van Afrobeats, Dancehall, Kuduro en Afrohouse. Een afterparty om niet te missen!

4. Bomboclat Festival 2019

Eind augustus is er voor de tweede keer het Bomboclat Festival op het strand van Zeebrugge. Ook Dalilla zal er zeker zijn. Bomboclat is een Tropical Beach Festival, 2 dagen feest met Reggae - Dancehall en Afrobeats.

undefined

5. Het nieuwe seizoen van het concertgebouw Brugge

Het nieuwe seizoen van het Concertgebouw wordt voorgesteld op 6 mei. Vanaf dan kan je ook tickets boeken voor de nieuwe concerten en voorstellingen.

undefined

6. Wish List van The Writers's Bench Vzw (volgende editie: 17/5)

THE WRITER’S BENCH VZW wil inspireren met muziek spoken word, poëzie, film and visual art.

De naam [The Writer’s Bench] is ontleend aan de 149th Street Grand Concourse subway station in The Bronx, New York. Vanaf 1970 was het een ontmoetingsplek voor graffiti kunstenaars en creatievelingen. Vaak kwamen er auteurs van over de hele stad op een bank zitten om te praten , plannen te maken, te signeren en kunst te kijken op de voorbijrijdende metrostellen. Kortom bij The Writer’s Bench ontmoeten artiesten elkaar. 

Ook nu nog wil The Writer’s Bench artiesten en creatieven samen brengen om te inspireren ! Daarom worden allerlei live-events georganiseerd over heel Europa. 

De volgende editie vindt plaats op 17 mei in Nona, Mechelen. De Britse Barbadian saxophonist, klarinettist and bandleider Shabaka Hutchings zal het programma samenstellen.