De cultuurtips van Dimitri Leue

19 januari 2019
Theatermaker Dimitri Leue heeft een nieuwe muzikale vertelling klaar van het sprookje Het Houten Kind, met aan de piano Kiyotaka Izumi en muziek van Schumann. Dimitri kwam langs om het daarover te hebben. En ook een oneindige waslijst dolenthousiaste cultuurtips. Laat je inspireren !

1. Raoul De Keyser in SMAK

Nog tot eind januari kan je naar een oeuvretentoonstelling van "De Sfinx uit Deinze". Dimitri Leue vindt dit één van de toptentoonstellingen van het jaar. Een must see voor iedereen die het werk kent én een ontdekking voor wie het allemaal nieuw is. 

 

Raoul De Keyser, Gampelaere omgeving, 1967.

2. It almost seemed a lily - Berlinde De Bruyckere

Berlinde De Bruyckere liet zich inspireren door de breekbare en poëtische Besloten Hofjes van het museum.  De fragiliteit en schoonheid van deze zestiende-eeuwse retabelkastjes grepen haar onmiddellijk aan. De bloemen in die hofjes, in elk stadium van verval vertonen gelijkenissen met het werk van Berlinde. Dimitri zag de tentoonstelling nog niet, maar ze staat op zijn verlanglijstje.

undefined

3. Beyond Klimt

Haast je spoedig naar Bozar, want de tentoonstelling Beyond Klimt is nog te zien tot komende zondag. Dimitri wou er graag heen want hij raakte betoverd door het werk van Klim in Wenen. Deze fijne tentoonstelling in Brussel zal hij, door tijdsgebrek, niet meer halen.

 

undefined

4. Gwen Cresens en Ben Faes in concert

Dimitri wil heel graag naar Gwen en Ben . Ooit werkte hij al met hen samen maar hij ging nooit kijken. Dat zal dit jaar veranderen.

 

5. Balthazar 

Balthazar -de band- keert regelmatig terug in deze rubriek. Maar bij Dimitri hangt er een bijzonder verhaal aan vast. Dimitri organiseerde voor de 40e verjaardag van zijn vrouw een verrassingsoptreden bij hem thuis. Omdat hij vermoedt dat zijn vrouw wel een zwak heeft voor de stem -en de charmes- van zanger Jinte Deprez mocht die een akoestische optreden brengen, bij Leue thuis. onvergetelijk dat zeker. Maar ook muzikaal vakmanschap. Het nieuwe album van Balthazar komt volgende week uit. 

6. Adriaan Van den Hoof - Ja, maar eerst een diploma

De nieuwe zaalshow van Adriaan Van den Hoof heeft een herkenbare titel: Eerst een diploma. Al wie theater wou studeren of conservatorium kreeg dat te horen van zijn ouders. Dimitri mocht onmiddellijk Studio Herman Teirlinck studeren. Hij gaat zeker kijken naar de zaalshow van zijn goede vriend, oud-medestudent en collega Adriaan.

 

undefined

7. ALEXANDER VANTOURNHOUT - Red haired man

ALEXANDER VANTOURNHOUT dat is dans, choreografie, theater en circus in een geweldige fysieke belevenis. Nog tot eind deze maand in Bornem, Kortrijk en Dilbeek.

 

undefined

8. Drie keer naar het theater

Dimitri moet vaak mooie voorstellingen missen omdat hij zelf op de scène staat.

Dat wil hij dit seizoen inhalen door te gaan kijken naar de herneming van Gesprek met de Regen, door HetNieuwstedelijk en de monoloog Sue me motherfucker van Mathijs F Scheepers door Skagen

Dimitri is al heel lang gefascineerd door de wonderlijke dierenwereld. Ooit maakte hij een programa voor Ketnet over de dierentuin. Daarom kijkt hij ook geweldig uit naar de one man show van Tom Van Dyck "Het beest in ons" op tekst van Toms broer Hans Van Dyck.

undefined