De cultuurtips van Els Dottermans

1 februari 2019
Actrice Els Dottermans gaat drie maanden niet acteren. Dat zorgt voor veel zuurstof en een vrij hoofd om uit te kijken naar nieuwe projecten, werk van collega’s en fijne televisie. Wedden dat ze jou inspireert met haar cultuurtips?

1. Theater Zuidpool - Drie Zusters 

Theater Zuidpool haalt een theaterklassieker van Anton Tsjechov terug op de planken. Een interessante spanningsboog: aantrekkelijk voor de ervaren theaterkijker, misschien op het eerste zicht afschrikkend voor de nieuwe generatie. Maar elke generatie heeft recht op zijn klassiekers. En Els Dottermans is vooral benieuwd hoe haar collega Sofie Decleir het in deze voorstelling zal doen. 

Drie Zusters
Drie Zusters

2. Het Zuidelijk Toneel - Spinoza

Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van onze aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt. Deze keer speelt acteur Han Kerckhoffs zichzelf en de filosoof. en Han is al 24 jaar de echtgenoot van Els. En dat zorgt ervoor dat Els op een bijzonder gedetailleerde manier de voorstelling bekijkt. Keer en keer opnieuw

Han Kerckhoffs - Spinoza
Han Kerckhoffs - Spinoza

3. Wie is er bang voor Virginia Woolf 

Nog zo'n klassieker: dit stuk van Edward Albee kan niet kapot. 

de KOE herneemt dit seizoen hun versie uit 2005 met Natali Broods en Peter Van den Eede in de hoofdrol. Els gaat kijken!

ook DOOD PAARD doet Virginia Woolf. en ook Els gaat kijken !

En dat is natuurlijk niet toevallig: Tom Lanoye schrijft zijn bewerking van deze theaterklassieker, speciaal en op het lijf van Els en Han Kerckhoffs. iets om naar uit te kijken !

Dood Paard
Dood Paard