De cultuurtips van Evgenia Brendes

4 oktober 2019
Evgenia Brendes werd op het voorbije TheaterFestival in Gent bekroond met de prijs voor beste theateractrice. Ze kreeg hem voor haar rol in het toneelstuk Dounia B. Bij het grote publiek raakte ze bekend door haar opgemerkte rol in de serie Over Water. Laat je inspireren door haar cultuurtips.

1) Theater: Play van One Trick Pony

In deze voorstelling wordt een tenniswedstrijd gespeeld door een strijkkwartet onder toezicht van een scheidsrechter. De makers willen met deze voorstelling de positie van de macht (en de mechanismen er van) onderzoeken.

undefined

2) Muzikante en actrice Lisa Van der Aa

Lisa Van der Aa brengt in 2020 een nieuwe plaat uit. Die zal Easy Alice heten en hoort ook een film bij. Evgenia speelt een kleine rol in de film. Lisa beschrijft haar album zelf als "non funk’ - funk - eclectic - kelidoscopic meeting between Kavkaand Britney Spears, between PJ Harvey and Eminem".

3) Tentoonstelling van Tatyana Galtseva

Passie voor Bruegel of de zotheden van de wereld is een schilderkunsttentoonstelling (binnen het kader van ‘Het jaar van Bruegel’, 450 jaar na zijn dood) van Tatyana Galtseva, een Russische multidisciplinaire kunstenares. 

Ze loopt van 19 oktober tot 11 november 2019 in het Kunstcentrum Huis Hellemans in Edegem, Antwerpen. Tatyana heeft een zeer eigen, herkenbare, eerder abstracte stijl. Haar schilderijen zijn zeer kleurrijk. Ze heeft zich voor deze tentoonstelling laten inspireren door Pieter Breugel en wil met haar schilderijen de toeschouwer opnieuw laten kijken naar zijn werk.

Meer info vind je op de website van Tatyana Galtseva.

undefined

4) Boek: Serotonine van Michel Houellebecq

Serotonine is het meest recente boek dat ze las. Ze is fan van de Franse auteur vanwege zijn wrange gevoel voor humor. Tegelijk zijn de boeken van de schandaalauteur ook erg herkenbaar. Dat roept dan weer vragen op bij Evgenia Brendes.

undefined

5) Theatertekst Geiten van Liwaa Yazji

Deze tekst vertelt over een dorp in Syrië waar jonge ‘soldaten’ naar ‘de oorlog’ worden gestuurd en een paar dagen later als zogenaamde ‘martelaars' dood ‘terugkomen'. Voor elke martelaar krijgt het achtergebleven gezin een geit toebedeeld om het verlies te ‘dekken’.

undefined