De cultuurtips van Freddy De Vadder

2 november 2018
Facebook
"Wat Trump en co kunnen, dat kan ik ook" en daarom heet de nieuwe zaalshow van Freddy De Vadder: Freddy for President. Freddy, alvast wereldberoemd in Vlaanderen dankzij de Canvas-reeks Bevergem, mag in Culture Club zijn lekkerste cultuurtips op een rij zetten.

Dries Heyneman - Uit respect voor de buren

De nieuwe comedyshow van Dries Heyneman is een schot in de roos en krijgt goede kritieken. Dries is mede-scenarist van de Canvasreeks Bevergem en verdient nu al een staande ovatie. Dries regisseerde ook al voorstellingen van Freddy en we kennen Dries vooral als acteur in Bevergem en de politieke Canvas-satire: de 16. 

undefined

Televisie: van Boer zoekt vrouw tot 

Succesvolle boeren in het buitenland die op zoek gaan naar een straffe Vlaamse vrouw. Dat is dé guilty pleasure van Fredde de Vadder. Maar nu we de klok opnieuw een uurtje veranderd hebben is er op canvas weer WINTERUUR. Wim Helsen doet dat fantastisch. Het beste boekenprogramma van de openbare omroep sedert de uitvinding van de leeslamp.

het beste van NETFLIX

Freddy kan zichzelf ook verliezen bij een avondje Netflixen. De Breaking Bad-spin off Better Call Saul werd al vaak getipt. Maar Netflix heeft ook een aantal heel straffe documentaires: Freddy de Vadder gaat zitten voor het fasincerende Last Chance U, een documentaire waarin footballspelers met leer- en persoonlijke problemen streven naar succes op het veld en in de klas. En er is ook Dark Tourist, een fascinerende docu over afwijkend toerisme, en vooral inspirerend nu Freddy, alias Bart Vanneste zelf een televisieserie over toerisme voorbereidt. 

Olivier Burkeman - Tegengif

Geluk bestaat ! ook voor mensen die een hekel hebben aan positief denken. Doordat we krampachtig proberen gelukkig te worden, bereiken we juist het tegenovergestelde. Burkeman laat zien dat er een alternatief pad naar geluk en succes is. Daarbij is het belangrijk mislukkingen, pessimisme, onzekerheid en twijfel niet angstvallig uit ons leven te bannen maar juist toe te laten.

Rolf Dobelli - De kunst van het heldere denken

Rolf Dobelli neemt onze ergste fouten onder de loep en geeft advies hoe ze te vermijden. Hij behandelt niet alleen denkfouten die ontstaan door oeroude driften, maar ook fouten die veroorzaakt worden door ons grote vermogen onszelf voor de gek te houden en ons door illusies en dromen te laten leiden.

undefined