De cultuurtips van GAL

4 april 2019
De politieke cartoonist GAL kreeg deze week een eredoctoraat van de VUB én hij is een grote Bruegelfan. Gerard Alsteens past dus perfect in onze uitzending vanuit de Bokrijkse Wereld van Bruegel. Een bezoekje aan Bokrijk is dus al één tip, maar GAL heeft er nog meer:

1. La Pelle - Luc Tuymans

De Biënnale van Venetië is sowieso een goede reden voor een culturele citytrip en dan kan je de tentoonstelling van landgenoot Luc Tuymans niet missen. Het volledige 'Palazzo Grassi’ is gevuld met werk van de Belgische kunstenaar. GAL is zelf heel geboeid door Tuymans en wil dus zo snel mogelijk naar de 'Stad van het water'.

De expo loopt tot 6 januari en als je er niet geraakt, kan je hier alvast een kijkje nemen:

2. L'étranger - Albert Camus

Als dertienjarige kroop GAL in het internaat stiekem onder zijn laken om L’étranger te lezen. Gerard voelde zich in die periode heel verlaten en vond dat gevoel terug in het boek.
Tijd om jouw Frans op te frissen of hou je het bij de Nederlandse vertaling ‘De vreemdeling’?

3. Flamboyant - Villa Empain

Villa Empain in Brussel is volgens GAL ook de moeite. Niet enkel de villa, maar ook de tentoonstelling ‘Flamboyant’ is een bezoekje waard. Je stapt er binnen in een huis uit de jaren ’30 met kunstwerken in alle kamers. Dineren met een werk van Léon Spilliaert of slapen met een Kandinsky boven je hoofd, je ziet het allemaal in de villa.

Het huis is te bezoeken tot 24 augustus.

LOLA PERTSOWSKY