De cultuurtips van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu

4 januari 2019
Welke tv-serie mag je niet missen? Welke Instagram-account en welk Youtubekanaal zijn absoluut de moeite waard? Jonas Geirnaert en Julie Mahieu hebben verse cultuurtips voor een nieuw jaar vol inspiratie!

Vanaf donderdag is er nieuwe Vlaamse fictie op de televisie. 'De Dag' toont elke week een spannende en ontwrichtende gijzeling vanuit telkens verschillende perspectieven. 'De Dag' werd geschreven en gemaakt door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu. Wat dat met een mens doet vertelden ze in 'Culture Club'. Ze deelden ook hun cultuurtips:

1. De Weekenden

Mooie ontroerende televisie van collega-televisiemaker Joris Hessels op Canvas. Misschien wel de televisiehit van het nieuwe jaar !

De Weekenden heeft ook geweldig mooie muziek en die kan je gewoon terugvinden op de speciale Spotify-lijst van De Weekenden

De Weekenden

2. Instagram: @streetartglobe

Heb je Instagram, dan moet je zeker Streetartglobe gaan volgen. Kunst in de openbare ruimte: van vuile manieren tot topwerken. Volg, en je begrijpt waarom.

StreetArtGlobe

3. 100 vet vrolijke verzen - Johan Stuer

Johan Sebastiaan Stuer (1978, Antwerpen) volgens eigen zeggen een chronisch depressieve levensgenieter trakteert HUMO wekelijks op literaire karamellenverzen.

Een keuze uit die bijdrages verscheen in boekvorm. Soms op het randje van absurdistisch, vaak alcoholisch-melancholisch, maar altijd met een humoristische onder- dan wel boventoon.

Vette Verzen

4. Ce Magnifique gateau

Rep je naar de cinema voor het te laat is! Dit pareltje won prijzen in het buitenland en is nu eindelijk bij ons te zien. Een kort-animatiefilm over het kolonialisme die je nooit meer loslaat. Poëtisch confronterend.

 

5. Volg het YouTube-kanaal: The Nerdwriter

The Nerdwriter dat is Nathan Fielder. Fielder onderzoekt telkens opnieuw op een heldere en inspirerende manier in een video-essay hoe we meer kunnen te weten komen in de populaire cultuur: over het taalgebruik van Trump, politiek en de Truman Show, ...

Gewoon kijken en bijleren !

Radio 1 Select