De cultuurtips van Joris Hessels

7 december 2018
Vanavond is Joris Hessels te gast bij Culture Club. Hij is acteur bij verschillende theatercompagnies en op de televisie bijna onherkenbaar te zien in Professor T. Daarnaast is hij ook programmamaker van pareltjes als Radio Gaga en binnenkort ook De weekenden. Een human-interest programma waar Joris één jaar lang het leven van negen mensen volgt. Dat treft, want Culture Club zet vrijdagavond graag het weekend in met de tips van Joris.

De weekenden is vanaf 12 december elke woensdag en vrijdag om 21u20 te zien op Canvas.

Muidhond van Inge Schilperoord

Een roman over Jonathan. Een jongeman die gebukt gaat onder een heleboel verlangens en gedachten die hij moeilijk kan onderdrukken. Een pakkend inzicht in de valkuilen van de zorgverlening en een blik in de gedachtengang van iemand die heel moeilijk lief te hebben lijkt. 

 

undefined

Misconnected van Kyoko Scholiers 

Kyoko Scholiers liet een jaar lang een zelfgebouwd telefoonhokje rondreizen. Dat bracht ze langs bij mensen die op één of andere manier gedisconnecteerd zijn van onze samenleving. Het gaat over gevangenen, vluchtelingen, landlopers en daklozen, maar ook prostituees, patiënten en pechvogels. De installatie bestaat uit vier telefoonhokjes waarin de toeschouwer kan plaatsnemen. Aan de muur hangen telefoonnummers die je kan bellen en je toegang geven tot de getuigenissen van de mensen.

Misconnected is vanaf 7/12 te zien in Museum Dr. Guislain in het kader van het Festival van de Gelijkheid.

undefined

Fever - Balthazar 

De nieuwe plaat van Balthazar. Terug van twee jaar weggeweest met succesvolle soloprojecten.

Vanaf 25 januari 2019 verkrijgbaar.

Inuk en Craquelé van Studio Orka 

Twee nieuwe voorstellingen van Studio ORKA vzw. Opgericht door vormgevers Martine Decroos en Philippe Van de Velde. Een colelctief dat voorstellingen maakt op originele locaties en heel veel aandacht besteed aan decor. Ze maken voorstellingen voor kinderen en volwassenen.

Craquelé (8+) is vanaf 20 december te zien en Inuk (7+) gaat vanaf 14 maart op tournée.