De cultuurtips van Laura Janssens

12 maart 2021
© VRT
Misschien ken je Laura Janssens van Instagram als 'Niet Nu Laura' met de hilarisch relevante cartoons? Ze heeft er enorm veel Belgische fans bij gekregen sinds het komische getekende hamsterduo Philippe en Giovanni het levenslicht zag. De 31-jarige cartooniste en illustrator vertelde in 'Culture Club' over haar nieuwe boek: 'Onder Tussen in', dat ze samen met Laila Koubaa maakte. Ze bezorgde ons ook haar cultuurtips.

Bordspel

Fog of Love
Nog eens een old-fashioned gezelschapsspel - een fijne afwisseling in een periode waar schermen klein en groot de norm zijn geworden. Het bordspel speel je met twee, en je roleplayet een koppel vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten, hoe ze verliefd worden, en uiteindelijk komt het er op neer dat je allebei de uitdaging aangaat om een ongewone relatie te laten slagen - ondanks alle obstakels. Zin om je de hoofdrolspeler te voelen in een romantische komedie, of wil je gewoon je partner eens goed het vuur aan de schenen leggen? Dan is Fog of Love hét geknipte spel om een saaie quarantaine-avond te vullen.

Fog of Love
Fog of Love

Film

Let the Right One In
Laura houdt van griezelige films die ook mooi in beeld zijn gebracht. Een van haar tips is deze Zweedse vampierfilm die ze jaarlijks wel eens opnieuw opzet, 'Let the Right One In'. In 2008 was de film, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van John Ajvide Lindqvist, voor het eerst te zien op het grote doek. Regisseur Tomas Alfredson won met zijn film meer dan 55 internationale filmprijzen, waaronder de Saturn- en de British Independent Film Award voor beste internationale film. Het verhaal volgt een eenzame 12-jarige jongen wiens leven op z'n kop wordt gekeerd nadat de geheimzinnige Eli, een meisje van 12, intrekt in het huis naast hem. Is vriendschap echt sterker dan angst? 
 

It Follows

Een Amerikaanse bovennatuurlijke horrorfilm waarbij seks je kan redden van de dood - het kan. 'It Follows' is een slopend spannende film die Jaime "Jay" Height volgt, een 19-jarige studente die wordt achtervolgd door een bovennatuurlijke entiteit - die niemand anders kan zien dan de persoon zelf. De entiteit probeert je te vinden en te vermoorden, tenzij je op tijd (door seks te hebben met iemand anders) de nachtmerrie kan doorgeven aan een ander. Je kan 'It Follows' bekijken op onder andere Netflix en Amazon Prime.

It Follows
It Follows

Serie

Bojack Horseman
Laura is grote fan van 'Bojack Horseman', een tragikomische animatieserie die te zien is op Netflix, en die zowel heel grappig als ongelooflijk triestig uit de hoek kan komen. Hoewel de serie op het eerste zicht gewoon een typische animatie komedie zoals 'Family Guy' lijkt te zijn, is er na verloop van tijd meer diepgang in terug te vinden. Thema's zoals kinderverwaarlozing, #MeToo en alchoholisme komen aan bod, zonder ooit het komische plaatje compleet uit het oog te verliezen. 

Lees ook: