De cultuurtips van Mich Walschaerts

30 november 2018
Bekend als de ene helft van het muzikale duo Kommil Foo en te gast in Culture Club. Volgende week start zijn nieuwste voorstelling, Mich Zingt. Ze wordt omschreven als een bezwerende avond Nederlandstalige muziek. Mich zingt namelijk de strafste parels van de Nederlandstalige muziek, samen met een horde topmuzikanten waaronder Senne Guns en Wouter Berlaen. In 2019 komt ook de nieuwe Kommil Foo, Oogst in de zalen. Reden genoeg dus om Mich Culture Club wat cultuur te laten tippen.

Mich Walschaerts Zingt is vanaf 7 december in verschillende zalen te zien. 

Verbeke Foundation 

In Kemzeke vind je de Verbeke Foundation. Een private kunstsite waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. Met hun 12 hectare natuurgebied is er meer dan genoeg plaats om een aanzienlijke collectie hedendaagse kunst te herbergen. Nog leuker is dat je er de nacht kan doorbrengen. Niet op hotel maar in een kunstwerk. Denk aan een nacht in de CasAnus, de menselijke darm van Joep Van Lieshout ofde Blob vb3 van dmvA.

 

undefined
undefined

Slachthuis vijf van Kurt Vonnegut

Deze roman vertelt het verhaal van Billy Pilgrim. Een jongeman uit New York die naar Europa wordt gestuurd om te vechten in het Ardennenoffensief. Daar wordt hij gevangengenomen door de Duitsers en verplicht om in Dresden in een slachthuis als dwangarbeider te werken. 

Deze roman zit vol zwarte humor en speelt op een vernieuwende manier met de grens tussen realiteit en de gruwel van de oorlog en het science-fiction genre. 

undefined

Raf Walschaerts Biecht 

Mich laat de kans niet liggen om de nieuwe voorstelling van broerlief Raf te tippen. In Biecht staat Raf naast een handige gitaar en piano helemaal alleen op scène. Hij biecht tijdens de voorstelling al zijn gedachten van het voorbije jaar op. Dit op de verhalende manier die hij zo goed beheerst. 

Daarnaast maakte en speelt Raf ook in Symfonie voor valse noot. Een familievoorstelling tijdens de Kerstperiode. Met drie andere acteurs en Symfonieorkest Vlaanderen speelt hij het verhaal van een valse noot. 

Biecht speelt vanaf vanavond 30 november in de zalen. 

 

De Groote-Faes Duo 

Een Belgisch instrumentaal duo met een sterke livereputatie. Met klassieke contrabas en elektrische gitaren creëren ze energetische jazz die als niets overgaat in intieme en klassieke sferen. Ze vertellen ongelooflijke verhalen met hun instrumenten en kunnen deze dan ook als geen ander beheersen. 

Ze spelen vanavond 30 november in Bree en op 6 april zijn ze te zien in Mol.