De cultuurtips van Reinhilde Decleir

23 november 2018
Reinhilde Decleir is een vaste waarde in het Vlaamse tv-landschap, maar naast actrice is ze oprichtster en regisseur bij Tutti Fratelli. Hun nieuwste productie heet Bloemen van een autist. Jan Sobrie schreef hiervoor een tekst over de waanzin van de wereld, de stad en de kleine mens hierin. Met muziek van Fien Desmet en Anneleen Boehme brengen ze met Tutti Fratelli een totaalervaring die overloopt van sfeer en kunsten. Bloemen van een autist speelt vanaf 7/12 in verschillen zalen.

Gabrielle Petit - Sophie De Schaepdrijver

Sophie De Schaepdrijver vertelt het boeiende levensverhaal van een jonge patriottische vrouw die tijdens de Eerste Wereldoorlog in België spioneerde voor het Britse leger. Een beklijvende biografie over de heroische geschiedenis van een jonge vrouw.

undefined

Niet Schieten (2018) - Stijn Coninx

De aangrijpende verfilming van het verhaal van David. Een 9-jarige jongen die op 9 november 1985 in warenhuis Delhaize in Aalst de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel meemaakt en ziet hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Een film van Stijn Coninx met in de hoofdrol onder andere Jan Decleir en Jonas Van Geel.

Vanaf 10 oktober bij ons in de zalen. 

Bruegel in het Kunsthistorisch Museum van Wenen

In 2019 is Pieter Bruegel 450 jaar gestorven.

Naar aanleiding hiervan besloot het Kunsthistorisch Museum van Wenen om 's werelds eerste grote solotentoonstelling van Pieter Brueghel de Oude op poten te zetten. 

Dé perfecte manier om de meester door en door te leren kennen. 

Van 2 oktober 2018 tot 13 januari 2019 te bezichtigen in het Kunsthistorisch Museum in Wenen. 

 

undefined

Drie zusters - Zuidpool 

Over Generaal Prozorov die met z'n hele gezin wordt overgeplaatst van de bruisende stad Moskou naar een mistroostig dorpje op het platteland van Rusland. 

De identiteitscrisis die de kinderen van de Generaal meemaken na zijn overlijden is de bron van dit werk. Doordrongen van echte levensvragen die universeel en bovenal heel menselijk zijn.

Drie zusters speelt vanaf 30 januari eerst in België en later ook in Nederland.

 

undefined

Dagboeken. Notities 1987-2003 door Wannes Van de Velde

De exclusieve heruitgave van de dagboeken van onze laatste troubadour. Boordevol innemende details en filosofische overpeinzingen. Kortom een blik in de leefwereld van dichter, zanger en kunstenaar Wannes Van de Velde.