De cultuurtips van Sarah Vandeursen

21 juni 2019
Sarah Vandeursen (Kenji Minogue) gaat opnieuw radio maken. Ze deed dat al voortreffelijk tijdens Theater aan Zee, enkele zomers geleden. Volgend seizoen maakt ze radio met showbizz Bart op een podium. Als radio niet je ding is, dan kan je nog altijd een concert van Kenji Minogue meepikken deze zomer of je laten inspireren door haar cultuurtips.

1. Het Transsylvanië archief - Agent N37 en het Yetidossier - Museum Dr. Guislain in Gent

Sarah ging in Gent kijken naar een verontrustende tentoonstelling met documentatie en bewijsmateriaal over een foutgelopen KGB-onderzoek naar de verschrikkelijke sneeuwman. En als je dan toch in het museum bent kan je ook naar Bloedtest, een fascinerende expo over genetische en artistieke manipulatie én naar een nieuwe, recent ontdekte keversoort uit Siberië die zichzelf kan transformeren in euromunten.

Vorige week was acteur Vic De Wachter te gast in Culture Club. Ook hij was vol lof over het museum Dr. Guislain.

Culture Club kreeg in primeur het KGB-archief te zien: herbeluister hieronder de reportage.

 

undefined

2. De Gentse Feesten 2019

Sommige mensen hebben alle geluk. Ze kunnen niet alleen een van de grootste stadsfestivals van Europa beleven als bezoeker maar ook als maker. Sarah geniet van de verrassing op elk plein en elk podium in Gent. Uiteraard zal je Sarah ook vinden bij Cirq, het zootje ongeregeld dat elk jaar opnieuw een unieke festival binnen de Gentse Feesten verzorgt. Dit jaar: CirQ-Bataclan met het wereldrecord van de wereldrecords en een groots, tien dagen durend stuntfeest: BATASTUNT! 

Je kan Sarah ook vinden bij Sint Jacobs waar ze het wereldrecord aanstalten maken zal verbreken. 

undefined

3. Calculated risk - Kasper Vandenberghe

Probeer dit niet thuis. Evenwichtskunstenaar Kasper Vandenberghe laat zich naar beneden vallen op teksten van Peter Verhelst. Meer vertellen zou zonde zijn. Dit moet je gewoon zien.

 

undefined

4. Openluchtcinema Gentse Zomer: The Shining - Oostakker

Sarah blijft in Gent met deze tip: het prachtig groen domein rond kasteel Slotendries in Oostakker wordt voor drie maanden opnieuw een ontmoetingsplaats voor jong en oud. en op donderdagavond, bij goed weer, wordt er een horrorfilm vertoond. Eerste afspraak is op 27 juni met The Shining.

Verder ook nog : 'The Excorcist' op donderdag 18 juli en 'The Blair Witch Project' op donderdag 22 augustus.