De cultuurtips van Senne Guns

22 februari 2019
Senne Guns stond als enige Vlaming in de finale van het Leids Cabaretfestival en werd er derde. Bij ons was hij al bekend als zanger van de liedjes 'De Goudvis' en 'Tegengif', maar nu waagt hij zich dus ook op het podium als cabaretier. Ook hij laat zich graag inspireren. Ontdek zijn favorieten!

1. History of Philosophy without any gaps

De geschiedenis van de filosofie in meer dan 320 podcasts van ongeveer 20 minuten en nog is bedenker Peter Adamson niet uitgepraat. Elke aflevering bespreekt hij een filosoof of een belangrijk filosofisch werk van vroeger tot nu. Een ware schatkamer aan gratis kennis, volgens Senne.

De podcasts beluister je hier

2. Blackadder

Rowan Atkinson speelt de hoofdrol in de Britse serie Blackadder die spot met de Britse geschiedenis. Een echte klassieker die leuk blijft om te herbekijken. Senne ontdekte ook een making-of van vier seizoenen Blackadder.

Senne is een grote fan van Rowan Atkinson en tipt dan ook zijn solo stand-up show. Minder bekend bij het grote publiek, maar zeker de moeite om te bekijken.

3. Micha Wertheim

Senne tipt ook de Nederlandse cabaretier Micha Wertheim. Hij maakte al een zaalshow zonder zelf op het podium te verschijnen. Benieuwd naar meer en geen zin om naar Nederland te gaan? Dan kan je hem via YouTube ontdekken: