De Cultuurtips van Sofie Decleir

21 februari 2020
Actrice Sofie Decleir staat met een nieuwe voorstelling in Theater Zuidpool: De Aanzegster. Auteur Ilja Leonard Pfeijffer schreef het stuk speciaal voor haar. "Omdat er te weinig sterke stukken met vrouwelijke hoofdrollen zijn," vindt die laatste. En over sterke vrouwen gesproken: Annelies Moons mocht Sofie uithoren over haar cultuurtips.

4 Grandes Dames

Liesa Van Der Aa, Tine Reymer, An Pierlé en Ellen Schoenaerts. Vier fenomenale vrouwen die Sofie graag in de spotlight wil zetten. 

TIne Reymer loste vorig jaar al haar album 'Rebel Haert', boordevol - zoals Sofie Decleir het noemt - bedwelmende muziek. Liesa Van Der Aa kan je aan het werk zien in hetpaleis met She(l)lter en eind maart lanceert ze haar album 'Easy Alice'. Ook in maart mag je het nieuwe album 'Vrijblijvend Advies' van Ellen Schoenaerts verwachten. En een maand later kan je An Pierlé in de Ancienne Belgique zien, samen met de jongens van SCHNTZL als An Pierlé Quartet.

"Engelachtig, puur, feeëriek en met kloten."

An Pierlé Quartet

Kop'Eraf

Druk voorjaar voor Theater Zuidpool, want naast De Aanzegster gaat ook Kop'Eraf binnenkort in première. Dit is al de derde voorstelling van de.Ploeg, een collectief van jonge makers. Met Kop'Eraf schetst de.Ploeg de wereld waar we allemaal van dromen. 

"Dat beneden boven wordt en boven beneden vind ik altijd iets heel intrigerend. Misschien is dat wel iets typisch voor de jongere makers, om waarheden niet als waarheid te absorberen, maar om dingen in vraag te stellen."

Kop'Eraf - de.Ploeg

Francis Pursan

Francis Pursan is een relatief onbekende, jonge schrijver. Sofie las zijn kortverhaal 'Metamorfose' en vond dat op z'n minst gezegd intrigerend. 

"In een psychiatrische instelling vindt een gesprek plaats tussen twee individuen. En dat gesprek wordt zo'n mindfuck waarin niets nog is wat het lijkt. Ik ben zeer benieuwd wat Francis nog op deze wereld zal loslaten."