De cultuurtips van Violet Braeckman

27 maart 2020
© VRT
Sinds kort is Violet Braeckman te zien als Zoë in GR5, de nieuwe fictiereeks op Eén. Ondanks de beperkte opties slaagt Violet erin om ook nu cultureel bezig te zijn. Ze tipte haar favoriete on- en offline entertainment in 'Culture Club'.

Quarantaine TV

Creatief collectief Zuidpark blijft niet bij de lockdownpakken zitten. Elke week bundelen ze zelfgemaakte homevideo's tot Quarantaine TV. En Violet is fan. 

"Het is een soort 'In De Gloria', maar dan zonder budget."

Bekijk Quarantaine TV op YouTube, Facebook of Instagram

25 boeken door elkaar

Violet heeft de jongste weken - net zoals zovelen - meer vrije tijd dan anders. Maar da's het ideale moment om je vast te bijten in een boek. Of 25. Violet leest graag verschillende boeken door elkaar, zowel nieuwe boeken als romans die ze voor een tweede keer leest. Haar favorieten van het moment:

  • Orlando - Viriginia Woolf
  • De Eenzame Stad - Olivia Laing
  • Brieven aan een jonge dichter - Rilke

Welke muziek beluistert Zoë?

Die vraag stelde Violet Braeckman zich vaak tijdens de opnames van GR5. En ze gaf ook antwoord in de vorm van een Spotifyplaylist. 

"Ik merkte dat de afspeellijst ook veranderde naarmate onze route verder ging. Dan kwam er muziek bij die me hielp om bepaalde scènes te kunnen spelen. En dat is wel een goede methode, heb ik gemerkt. Door muziek kom je terecht in een ander universum."