De Dikke Delvaux aflevering 283: "Mag ik voor ne frank uw muizeke zien?"

12 januari 2017
Er was een tijd dat zogenaamde seksplaten erg in de mode waren, liedjes met dubbelzinnige aangebrande teksten en vooral titels. Jan Delvaux heeft echter ontdekt dat de bedenker van een van de bekendste seksplaten een directe link heeft met een heel andere band die iedereen kent...

In de jaren 50' werd Vlaanderen overspoeld door jukeboxhitjes van lokale schuinmarcheerders met vettige teksten. Seksplaten werden in grote getale onder de tafel verkocht.

'Het vat is af', 'Wie gaat er mee naar de kelder om ne plon te steken bij mij' en 'De Witte muis' waren de hitjes van 't moment

De grootste hit uit die periode was 'De Witte Muis', geschreven door Luk Walters. Overdag marktverkoper, 's nachts muzikant en liedjesschrijver. En niet toevallig de vader van Luk Renneboog.

Een geweldige figuur. Hij leek op Einstein en reed op prachtige Amerikaanse baggers

Zoon Renneboog was drummer in Paul Ambachs Rocky Circus. Niet vrolijk genoeg voor Rocky Circus, verlaat hij de band en richt zijn eigen band op: Blue Blot. Als eerbetoon aan zijn vader wijzigt hij zijn artiestennaam naar Luke Walter Jr.

Luke Renneboog overleed in 1996 aan leukemie.