Muziek in tijden van corona: de eerste Quaran-tune is klaar

23 maart 2020
Foto: Lasse Møller
Ook muzikanten ontsnappen niet aan de corona quarantaine. Concerten worden massaal afgelast of uitgesteld, hoe kunnen we dan toch samen muziek maken, zonder ons huis uit te komen? Dankzij de Quaran-Tune van Wonderland!

Het idee is simpel: We vroegen dummer Alessio Di Turi van The Sore Losers om ons een eenvoudige drumtrack te spelen, om daarop verder te bouwen. Simon Casier (Balthazar, Zimmerman) speelde een melodica-melodietje, Jan Borré (producer en pianist) kwam met een 70's synth lijn en Wido Uvin deed er een tokkelgitaartje en korte gitaarsolo bovenop. Daarna gingen er nog 5 muzikanten in hun homestudio zitten: Bert Lockefeer vindt dat elk nummer koebel nodig heeft en deed dus het nodige, Alexander Van Calster speelde een extra funky gitaartje in en Arvid Waelkens haalde zijn bassynth uit de kast. Kamiel Bossuyt speelde een solo over de outro, en Sofie Dykmans was geïnspireerd om te zingen over dit nieuwe nummer, in twee talen dan nog wel. 

Luister naar het resulaat

9 mensen hebben dus - elk in quarantaine maar toch samen - muziek kunnen maken op deze manier. Prachtig, toch? Dat willen we nog eens doen!
Hou Wonderland en onze website in de gaten, maandag lanceren we een nieuwe Quarantune met een basislaag van Senne Guns (Admiral Freebee, Pomrad). 

Meer info en downloads op: