De examencommissie: jouw ervaring

17 december 2014
Voor de meeste studenten in het secundair onderwijs zit het erop: de examenperiode net voor de kerstvakantie. Maar er zijn ook enkele duizenden studenten die de examens niet op school afleggen, maar voor een examencommissie.

 Die krijgt elk jaar meer studenten over de vloer.

De redenen waarom jongeren examens afleggen voor de Examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap zijn erg divers. Sommigen kiezen er bewust voor, ze volgen bijvoorbeeld thuisonderwijs of ze hebben een topsportstatuut. Voor anderen is de examencommissie een tweede kans: ze stopten in het regulier onderwijs omdat ze bijvoorbeeld schoolmoe waren.

Is het een goede zaak dat de examencommissie zo succesvol is, of net niet? Wat zijn de voor- en nadelen van het systeem en welke leerlingen kiezen voor de examencommissie? Commissiecoördinator Bart Bellon geeft uitleg in de studio.

REAGEER

Heb je een kind dat examens heeft afgelegd voor de examencommissie? Of misschien heb je het zelf ook gedaan? Deel ons je ervaringen! Waarom koos je voor de examencommissie? Was het een goede of minder mooie ervaring? Wat zijn de voor- en nadelen?

 

Foto © Alberto G

Radio 1 Select