De Franse Revolutie (bis)

4 januari 2020

Beste Koen en Sven,
Ik heb met enige vertraging naar het item over De Toqueville geluisterd. Het was een interessant stuk, waarnaar ik met plezier heb geluisterd. Ik heb wel een paar opmerkingen die ik even meegeef, louter ter info.

Zo begon een mail die we deze week ontvingen, n.a.v. een gesprek aan het begin van de kerstvakantie over de Franse Revolutie. De aanleiding was het verschijnen van de Nederlandse vertaling van een boek van de genaamde Alexis De Toqueville. 

De mail ging verder met een lange lijst aan Interessante Inzichten. Die willen we u niet onthouden, net omdat ze zo interessant zijn. Maar omdat mails voorlezen op de radio hoogst oninteressant is, leek het ons een goed idee om de auteur in kwestie gewoon uit te nodigen. Het betreft Jelle Dehaen. Voor trouwe luisteraars geen onbekende.

Jelle was eerder te gast in Interne Keuken. Toen ging het over JC, LBJ, 回峰行 en conservatieve denkers. Allemaal razend interessant.

Hij werkt momenteel als historicus aan een boek over de Franse Revolutie. Als zo iemand ons mailt met "een paar opmerkingen, die ik even meegeef, louter ter info" dan weet je wat je als radiomaker te doen staat. Je zet een bordje soep klaar en zegt: "Dag Jelle. Vertel eens." 

Beluister het volledige interview uit Interne Keuken: